Μαγειρεύοντας περίεργα 

 

Σαλάτα με φασόλια και πέστο βασιλικού

Υλικά
Μερίδες: 4
• 300 γρ. λευκά μέτρια φασόλια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
• 150 γρ. πέστο βασιλικού, έτοιμο του εμπορίου ή σπιτικό*
• 80 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
1. Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με φασόλια και πέστο βασιλικού στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
2. Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και, όπως είναι ζεστά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο.
3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Μυστικά
Πέστο βασιλικού: Στον πολυκόφτη χτυπάμε 100 γρ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού με 200 ml ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, 50 γρ. κουκουνάρια, 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα. Μετράμε τα 150 γρ. για τη συνταγή μας και τα υπόλοιπα τα διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο για άλλη χρήση, όπως σε μια μακαρονάδα.

      Μαθητής/τρια: ΜΑΡΙΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ.
Τάξη: Ε' ΤΑΞΗ
Σχολικό έτος: 2023-2024

 

Μαριναρισμένα ρεβύθια πασπαρτού

Υλικά
• 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
Για τη σάλτσα-μαρινάδα
120 ml ελαιόλαδο
• 80 ml χυμός λεμονιού
• ξύσμα από 1/2 λεμόνι
• 2 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
1. Για να ετοιμάσουμε τα μαριναρισμένα ρεβύθια στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο φρέσκο νερό.
2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
3. Στα τελευταία 10 λεπτά αλατίζουμε.
4. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
5. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Μυστικά
Μπορούμε να φάμε αμέσως όσα θέλουμε. Όσα μείνουν τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο (διατηρούνται 5 ημέρες), για να τα σερβίρουμε με χίλιους δύο τρόπους: με πιλάφι, σε πράσινες σαλάτες, σαν χούμους κ.ά.

      Μαθητής/τρια: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Ν.
Τάξη: Ε' ΤΑΞΗ
Σχολικό έτος: 2023-2024

 

|< <<  1 από  1  >> >|